Turprogram

ridetur hesteryggen fjellet hesterSøndag

Vi møtes på Oset Høyfjellshotell søndag kl. 17.00. Kom gjerne tidligere på dagen om du ønsker det. Kl. 18.00 får vi treretters middag, før felles informasjonsmøte som starter kl. 19.30. Her blir det presentasjon av lederne, gjennomgang av ukesprogram og utdeling av kart og hester. Alle får tildelt saltasker, og deretter blir det instruksjon av oppsaling og generell håndtering av hestene, slik at vi er mest mulig forberedt til neste dag.ridetur hesteryggen fjellet hesterMandag

Frokost fra kl. 07.00 til 08.30. Alle kjører selv til Lykkja og parkerer på hestesenteret, hvor vi møtes kl. 09.00. Vi deler ut chaps, sitteunderlag, sikkerhetsvester og hjelm, saler opp hestene og rir i samlet gruppe til Eikrestølen. Denne etappen tar ca. 2,5 timer. På Eikrestølen raster vi 1,5 time. Når vi fortsetter på hesteryggen deler vi oss inn i fire grupper og rir videre over Golsfjellet og til Oset, og er fremme ca. kl. 18.00. Om kvelden blir vi servert koldtbord, og slapper av i hyggelige omgivelser.

 

 

ridetur hesteryggen fjellet hesterTirsdag

Tirsdag er hviledag for hest og rytter. For de som ønsker å boltre seg på ATV er det mulighet for det, før vi samler oss til en deilig grillunsj. For de som ønsker mer rideinstruksjon, vil vi ha rytterens time i beite og bruke et par hester til rideundervisning på bane. Alle aktiviteter er inkludert i prisen. ridetur hesteryggen fjellet hester
Onsdag
Turen går nå over til Gomobu Fjellstue i Valdres. Vi deler oss i fire grupper og rir en fantastisk tur i flott natur. Selve turen tar ca. 3 timer før rast. Rasten tar vi på Brattåsen, hvor vi slapper av i 1,5 time. Etter rasten fortsetter vi i fire grupper og rir videre til Gomobu i ca. 2,5 timer. Her serveres det koldtbord på kvelden.
ridetur hesteryggen fjellet hesterTorsdag

Denne dagen rir vi dagstur til Bjørnhovd i fire grupper. Turen tar ca. 1,5 timer før rast. Deretter er det mulighet for å bli med på ordentlig fjelltur til Grønnsennknipa, som ligger 1340 m.o.h. Denne turen tar ca. 3 timer. De som ikke ønsker fjelltur rir tilbake til Gomobu i tre grupper. På kvelden koser vi oss med koldtbord fylt av nydelig tradisjonskost fra Valdres.

 

 

 

 

ridetur hesteryggen fjellet hesterFredag

Fredag skal vi tilbake til Lykkja. Vi rir i fire grupper, og tar en rast etter ca. 2,5 timer. Etter rast rir vi ca. 1,5 timer i samlet gruppe og er inne på hestesenteret ca. kl. 16.00. Da har du tilbakelagt ca. 10 mil på hesteryggen i et av de fineste fjellområdene sør for Jotunheimen. Etter levering av utstyr blir det servert pølser før avreise.


– En fantastisk uke i Hallingdal med to- og firbente venner!
Bygget med WideCMS Express fra BeWide Technologies     Publisert med WideCMS 4